Jdi na obsah Jdi na menu

TP- Extrémní deště 2024

Od 16:00 dne 13.9.2024 drží JPO-III-Pomezí nepřetržitou pohotovost na hasičské zbrojnici v souvislosti s vydatnými dešti. V hodinových až dvouhodinových intervalech probíhá monitoring celé obce a kritických míst, kde v minulých letech dělala voda největší problémy. V součinnosti s pracovníky obce probíhá pytlování písku pro obyvatele naší obce. Mezi další činnosti se jedná například o vyzvednutí plechových dveří u mostku, které tvořily překážku v odtoku vody, stavění hrází z pytlů s pískem, čištění propustí a svádění vody do koryt.

V neděli 15.9.2024 v 9:08 byla svolána celá jednotka z důvodu rychle narůstající vody po celé obci. Jednotka čerpala vodu na několika místech v obci. Pomocí dvou plovoucích čerpadel a kaloveho čerpadla. Opět probíhalo stavění povodňových hrází a probíhalo pytlování písku za pomoci pracovníků obce i členů SDH. Po asi dvou hodinovém intenzivním dešti přestalo pršet a voda začala pomalu opadat.

Po té ještě ve 12:27 vyjela JPO-III-Pomezí k odstranění nebezpečných stavů do Pomezí. Jednalo se o pád komínů u RD. Jednotka po příjezdu na místo vynosila zbytky komína a střechu zakryla pomocí plachty a latí. Po té se vrátila zpět na základnu.

Důležitou roli v boji s vodou sehrálo včasné odpuštění rybníka rybářským sdružením a perfektní spolupráci s obcí a panem starostou a paní místostarostkou a zaměstnanci obce.

 

Náhledy fotografií ze složky Extrémní deště 13.9-15.9.2024 Pomezí