Jdi na obsah Jdi na menu

Jevíčko 18.5.2024

Jevíčko 18.5.2024

V druhou květnovou neděli jsme se vydali se staršíma a mladším „A“ týmem na druhý závod okresní ligy Svitavska mladých hasičů na závod Malé Hané do Jevíčka.

Od začátku nám chyběla přísná ruka Pepy, který byl na akci s Tatrou. Charitativní. Takže zmatky od rána, které se jen díky mé pevné ruce (no tak..., dělám si srandu), daly zvládnout.

Opět prezence bez průkazek, bez přihlášek a konečně i bez dětí byla příjemnou doménou soutěže.

Po loňském fiasku začínali mladší.

Mladší A

Naši „starší “mladší zaběhli v prvním pokuse čas něco málo přes 24s… Bída s nouzí… Bohužel, to, že mašina možná pomalu sála (jako každému týmu), nezapříčinila prostřik na terčích přes 5 sekund. V druhém pokuse se nepovedlo ani napodruhé spojit spoj C na proudu. A výsledek přes 33 vteřin neznamenal zlepšení. A teď, co mě osobně mrzí…

Od prvního pokusu jsem slyšela jenom o strojníkovi, o tom, že špatně sál, že něco bylo špatně… A možná to i ve druhém pokuse mohlo být, ale… Nejde o to, co bylo špatně na jiných, ale o tom, co bylo špatně u nás. Svalovat chyby na druhé je samozřejmě jednodušší. Ba přímo sladké. Říct si, že za to mohl někdo jiný nás sprostí viny na sobě samých…. Ne, přátelé…. Na těchto závodech rozhodně nebyla chyba ve strojníkovi…. Ale v nepodařeném pokusu u nás.  Tento závod nešlo tak ani o 10. místo, které si mladší zcela jistě nezaslouží, ale i o pochopení, že si člověk musí uvědomit vlastní přehmaty a ne házet vše na ostatní….

Starší B

Starší B – naše elita z řad minulých mladších…První pokus za vyšší 17náctku, která byla do druhých pokusů na bedně vítězů… Bohužel… předběhla nás Lubná a Moravská Chrastová i přes „můj“ dobrej zadek (myšleno na zadek našeho útoku – ne můj, to jsem pochopila z první věty a ze znalosti svého pozadí… ) Bohužel se druhým pokusem čas nezlepšil, ale i tak si starší B odváželi z Jevíčka BRONZOVÉ medaile…

Starší „A“

Mám trošku pocit, že si naše děti, vybírají špatnou karmu… Ať se snaží, co chtějí, není jim přáno…

Ale tak co… Musíme se s tím poprat. Pamatujeme časy, kdy se nám první závody nevyvedly, a přesto jsme se v lize umístily na prvních místech…. A to je určitě i letošní rok. A tým projevuje skvělou disciplínu a zájem. Věříme, že by byli na okrese hvězdy…. Bohužel… a stejné bohužel bylo i v Jevíčku… I přes všechnu snahu a slzy skončily na 11. místě s ne příliš pěkným časem.

V jednotlivcích si nejlépe vedla Klárka Pletichová, která se umístila na krásném jedenáctém místě ve starších dívkách a jelikož byla z děvčat skoro nejmladší – je to krásné umístění.

Na soutěži bylo mnoho pěkných věcí, např. uzené, jenž by mohlo býti po dvanácté i lepší (díky Pepo za tip), dětské hřiště, Penny blízko dráhy a nakonec i velmi pěkné počasí. K vidění byli i přední představitelé kraje – a to se Vám jinde nepoštěstí. Takže nakonec to byl vskutku hezký den.

Svět je Lunapark a spravedlnost pro Jamajku…! Ž.