Jdi na obsah Jdi na menu

Sádek 2024

Soutěž v Sádku 24.8.2024

První závod po prázdninové pauze poznamenán jako vždy lehkou prázdninovou leností. Navíc v den závodu jsme mnozí trpěli nevyspáním z mnoha důvodů – takže jedinej s naprosto jasnou myslí jsem byla – ne byl to Pepa.

Do Sádku jsme odjížděli s jedním týmem starších a se dvěma týmy mladších žáků.

V naprosto skvěle připraveném areálu nás čekalo i krásné dětské hřiště, které nás zachránilo od nudy – tedy děti, my se nikdy nenudíme. A proč, že byla soutěž o prázdninách? Protože proto, protože to jindy pořadatel udělat nemohl a zajímavým faktem je, že to že někdo pořádá soutěž naprosto bez základních pravidel ostatním nevadí, ale termín o prázdninách je nepřekonatelný a dlouho diskutovaný problém. Tož tak.

Mladší „B“

Naše letošní nováčkovské družstvo je od začátku sezóny naprosto senzační. První pokus zaběhli bez jediné chybičky za krásných 30,23 s na prvním terči dokonce s časem pod 30s. Jsou tak krásným příkladem, že tréninkem a láskou k hasičskému sportu, sice malými krůčky, ale přesto postupují k lepším a lepším časům. Druhý pokus nebyl rychlejší a tak si naši nejmenší odváželi 18.místo. Příští rok budou s přehledem do desátých míst. Bravo mláďátka naše.

Mladší „A“

Áčko v prvním pokuse předvedlo naprosto bezchybný útok, bohužel až do proudařek. Voda z proudnic „vylétla“ v 15 vteřinách a holky – dlouhých 5 vteřin hledaly terče. Taková škoda… Nebudu lhát, byla jsem lehce zlostná. Protože jinak by ovládli celou soutěž. S časem lehce přes 20s by však byli na 7. místě a to je přátelé naše obvyklá nepovedená pozice. Druhý pokus pod psychickým tlakem – ode mě – zaběhli s menšími prostřiky a s časem 18,54s vybojovali 3. místo. První medaile po předlouhé době. Tleskáme.

Starší „B“

Nově postavené družstvo z týmu A i B, neboť jsou prázdniny. V prvním pokuse (s batohem na zádech) s perfektně vymotanou hadicí „B“ – ale no tak, musela jsem se taky pochválit- a dokonale narovnanou základnou od Jirky jsme KONEČNĚ zaběhli se staršími perfektní útok – 15,43s přátelé !! Konečně se nám to povedlo a naši borci si odváželi ZLATO!! Naši radost nezkazil ani druhý neplatný pokus, kde se prouďákovi – jak by řekl komentátor – nepodařilo proudnici zapojit.

Ne, neodpustím si, naprosto neuvěřitelné zlepšení u našeho týmu, který doteď zaběhl pouze dva časy přes třicet sekund. Nebo, že by to bylo převlečené Áčko?  I tak to bylo neuvěřitelné zlepšení. Ne přátelé, zkušené oko komentujícího pouze přehlédlo, že se celou dobu dívá na výsledky mladších žáků. My mu to v žádném případě nevyčítáme. Bylo to skvělé odlehčení před druhým pokusem.

Děkujeme kamarádům ze Sádku za perfektní soutěž a samozřejmě našim dětem za vzornou reprezentaci sboru. Byla to krásná sobota.

Svět je Lunapark a spravedlnost pro Jamajku…!

Žužu